Volante ger ut Silvio Berlusconis biografi

Journalisten Alan Friedman, tidigare på Financial Times, skriver en efterlängtad biografi över Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconis liv. Skriven med Berlusconis fulla sammarbete kommer BERLUSCONI att presentera en osminkad inblick i mediemagnatens tillika miljardärens förundrande liv. Boken kommer ges ut av Rizzoli tidigt i oktober och i USA senare i höst. Volante ger ut den på svenska tidigt 2016.

I linje med Frost/Nixon-intervjuerna och med samma obundenhet som Walter Isaacsons biografi över Steve Jobs skriver Alan Friedman om Silvio Berlusconis otroliga väg till makten från refrängsångare på ett kryssningsfartyg till fastighetsmagnat; från hans finansiering av Italiens första kommersiella tv-kanal till förvandlingen av AC Milan till en fotbollsklubb i världsklass, för att till sist bli historiens längst sittande premiärminister i Italien. Framgallrad ur mer än 100 timmars intervjuer och full av avslöjanden kring både tidigare och nuvarande statschefer kommer BERLUSCONI att förteckna en av världens mest provokativa figurers liv och leverne.

Bara en journalist av Friedmans kaliber kan komma undan med detta och verkligen få Berlusconi att öppna sig. Dessutom har Friedman packat denna bok med nya avslöjanden som kommer ta läsaren från Vita huset till Kreml och som erbjuder en sällsynt titt på bakom kulisserna-historier som nuddar vid Irakkriget, Arabiska våren och avsättningen av Qaddafi i Libyen samt Internationella valutafondens och andra världsledares inblandning i eurokrisen”, säger Simon Brouwers, förläggare på Volante förlag.

Som jag sa till Berlusconi när vi startade det här projektet för 15 månader sedan, så kommer jag inte låta honom komma undan eller göra honom några tjänster”, säger Alan Friedman, ”men jag kommer återberätta hans fantastiska livshistoria, vårtor och allt.
Berlusconi publicerade ett kort videoklipp i måndags där han sade: ”Under många år, har många journalister bett mig berätta mitt livs historia. Jag har alltid vägrat. Jag bestämde mig för att samarbeta med Alan Friedman eftersom jag litar på honom. Som Steve Jobs sa till sin livstecknare, jag kommer berätta min historia. Du skriver vad du vill.

Om Alan Friedman:
Alan Friedman är fyrfaldig vinnare av the British Press Award och författaren bakom den bästsäljande Gianni Agnelli-biografin, som översatts till 11 språk. Han spenderade 14 år på Financial Times, och har även varit ekonomiredaktör för The International New York Times och internationell krönikör för The Wall Street Journal. Han har också skrivit ledare för Vanity Fair. Han är nu Op-ed-skribent för den italienska tidningen Corriere della Sera. Han skriver också för tyska Die Zeit.

Kontakt:
Simon Brouwers, förläggare på Volante: 073 444 47 36 / simon@volante.se