Jesper Roine om Piketty på Amazon — premiär för Density

Piketty Explained: Introduction, Critique, and Summary: "Capital in the Twenty-First Century" (Density Single)

Piketty Explained: Introduction, Critique, and Summary: ”Capital in the Twenty-First Century” (Density Single)

 

Volante lanserar nu Density, ett internationellt och digitalt imprint som är inriktat på kortformatet ”boksinglar”.

Första titeln är en översättning av Jesper Roines introduktion till Thomas Pikettys forskning. På engelska är titeln ”Piketty Explained — Introduction, Critique, and Summary: ”Capital in the Twenty-First Century”. Priset är 2,99 dollar på Amazon.

Density är resultatet av en idé som vi burit på ett tag. Målet är att i högre grad tillgängliggöra kunskap och bra berättelser. Vi inriktar oss mot tre grupper av författare: forskare, experter och journalister. Jag förklarar mina tankar bakom Density i ett blogginlägg.

Christofer Laurell, forskare på Volante Research och Stockholms universitet, kommer arbeta med den akademiska utgivningen. Vi har också stöd av Emma Stenström — läs henne om vikten av att nå ut — och Pelle Snickars — som skriver om open access kontra den här typen av distribution.

Många titlar är på gång framöver. Håll utkik (twitter @theDensity) — och hjälp oss gärna med att köpa en titel eller skriv en recension. Då lovar jag att bjuda på en öl vid tillfälle!