#Nyttjobb – på Volante

Volante förlag expanderar – inte minst genom en breddad utgivning och förvärvet av förlaget BookHouse. Därför söker vi nu två nya medarbetare till vårt kontor i Gamla stan. Vi söker dig som vill vara med att bidra till en klokare och roligare värld.

Ansökningar mejlas till jobb@volante.se. Bifoga CV och personlig brev.
Frågor om tjänsterna besvaras av Tobias Nielsén, vd, via mejl: tobias@volante.se
Ansök så snabbt som möjligt. Vi behandlar ansökningarna fortlöpande i juni.

***

Redaktionskoordinator

Många bollar i luften är inget krav. Men vi söker dig som kan jonglera samtidigt med böcker, författare och alla våra externa kontakter.

Den viktigaste egenskapen du behöver är noggrannhet. Att allt blir rätt trots att det är många olika saker som ska hanteras. Vårt arbetssätt präglas av forskarens; vi vill vara nyfikna och experimentera, men också noggranna ner i minsta detalj.

Du behöver ha kärlek till bokstäver förstås, men inte heller några problem att ställa upp ett Exceldokument.

Du kommer ha mycket kontakt med personer och andra som är viktiga för oss, till exempel författare, agenter, media, talarbyråer, bibliotek och bokhandeln.

I dina uppgifter kommer administration ingå, både uppbyggnad av rutiner och kontinuerlig hantering. Du kommer även vara involverad i bokproduktionen — hur mycket beror på just din kompetensprofil. Erfarenhet från förlagsbranschen är ett plus, men inget krav (bara du brinner för vad vi försöker åstadkomma och gör). Du kan till exempel tidigare ha arbetat som vd-assistent, projektledare eller säljare med många kunder.

Du behöver trivas i den dynamiska småföretagsmiljön — där man blandar högt och lågt hela tiden — och älska att det kan gå snabbt från idé till resultat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid eller deltid kan diskuteras.

Förläggare/Affärsutvecklare: Density

Vi söker en förläggare/affärsutvecklare för vårt internationella imprint Density, med digital-direkt utgivning på engelska.
Du kan antingen jobba deltid eller heltid och det är bra att komma igång och börja fundera mycket snart. Annars talar vi sensommar och höst.
Du tycker det är viktigt att popularisera forskning och kunskap — och har idéer på hur. Du har koll på ”thought-leaders” i många kunskapsfält och ser dig själv som tvärvetenskaplig. Du har förstås sett otaliga TED Talks (men har troligen tröttnat då formatet stått still sedan ett tag). Du hade förstås koll på Piketty före de flesta. Du plöjer listor av typen TIME Magazines most influential.

Du är bra om du har en forskarutbildning bakom dig, men det viktigaste är att du förstår hur forskningsartiklar är uppbyggda (och hur de kan jobbas om).
Att kunna läsa på och ha kontakter med folk på engelska är ett krav. Om du till och med har engelska som modersmål (eller att det verkar så) är det ett plus.
Om du har idéer kring eboken och hur den utvecklas är det också bra, men inte nödvändigt, bara du är intresserad av hur formatet kan utvecklas.
Mer om tidsperiod. Det går att tänka sig flera upplägg. Ett är en punktinsats, till exempel heltid i en månad. Ett annat är deltid över tre-fyra månader.
http://www.thedensity.com
(mejla om du vill få lösenordet till vår betasajt)