Volante ger ut MIT-forskaren Max Tegmarks ”Our Mathematical Universe”

Volante ger under tidig vår 2014 ut den svenske fysikern Max Tegmarks första bok riktad mot en bredare publik – ”Our Mathematical Universe” (svensk titel ännu ej spikad). Max Tegmark räknas till en av världens absolut mest respekterade forskare inom sitt område och är verksam som professor på MIT. 2008 var han sommarpratare i Sveriges Radios Sommar i P1.

För ganska exakt sju år sedan skrev Karin Bojs i DN såhär om Max Tegmark:

”Han hör till de 21 mest citerade forskarna i hela världen. Och då ska man veta att forskning som blir mycket citerad ofta handlar om ganska krassa frågor med ekonomiska utsikter. Till exempel molekyler som kan ge nya mediciner eller material som kan förbättra datorer.

Max Tegmarks forskning kommer nog inget företag att tjäna pengar på. Han arbetar med de allra största frågorna: Hur stort är universum? Är det oändligt? Vad består universum av, egentligen? Har världen något slut? Hur började tiden?”

Nedan ett reportage om Max gjort av BBC.

För frågor kontaka info(at)volante.se eller ring 08-7021519.