PRAKTIKANTRAPPORTEN, VECKA ETT

Undrar du hur det är att vara en hel lång vecka på Volante? Nedan får du ett (hyfsat) kort svar från vår briljanta praktikant Emelie:

Jag heter Emelie och jag pluggar min sista termin på Kulturprogrammet vid Stockholms Universitet – som är Projektledarutbildningen. Jag börjar närma mig de sista dagarna på mitt program, men innan det händer har jag fem veckor praktik här på Volante.

Större delen av mitt kandidatprogram har bestått av att läsa och läsa om skönlitteratur – något jag älskar! Så att jag har hamnat rätt kan jag lugnt påstå.

Första dagen (det här är slutet på min första vecka) möttes jag av ett nästan trehundra sidor långt manus på mitt skrivbord – Micael Dahlén första skönlitterära verk. I stort sett exakt vad jag har sett fram emot. Jag låter nog ganska töntig när skriver det, men jag brinner verkligen för litteratur. Jag vill både bli publicerad författare och ha ett eget bokförlag i framtiden.

Jag har fått sitta med på möten där det har jagats idéer på titlar till en bok om minnen, träffat bloggaren och forskaren Nina Åkestam och sist men inte minst Storytel (som var här i samband med att Dahléns ”Monster” släpps som ljudbok hos dem.)

Nu ser jag fram emot att bli varmare i kläder ju längre in i praktiken jag kommer och att lära mig allt jag möjligen hinner lära mig om hur Volante och att vara redaktör fungerar.