”Tänka, snabbt och långsamt” får mycket uppmärksamhet

Den 30 november 2012 släppte vi Daniel Kahnemas ”Tänka, snabbt och långsamt”. Att boken var en succé i USA när den utkom där är en underdrift – den var en dundersuccé. Boken hyllades något helt otroligt och utsågs till en av årets bästa böcker av The Economist, Wall Street Journal och New York Times Book Review. Nu är succén ett faktum också i Sverige!

Att vi gav ut den på svenska först i slutet av 2012 berodde främst på att vi anlitade den mycket duktiga översättaren Pär Svensson, som inte var tillgänglig förrän strax innan sommaren. Pär har gjort ett fantastiskt jobb med denna monumentala översättning.

Boken har tryckts i tre omgångar med en total upplaga om 15 000 exemplar till dags dato och ligger för närvarande på plats två Bokus och Adlibris topplistor.
s

Martin Gelin, författare och journalist, intervjuade Kahneman för Dagens Nyheters räkning. En mycket spännande intervju om skrivångest, pessimism och arbetsglädje. Läs intervjun här.

Maria Carling pratade med Kahneman för en söndagsintervju i Svenska Dagbladet. Här handlade det mer om boken och vårt sätt att tänka. ”Boken ska helst avnjutas som ett årgångsvin, i små klunkar, så att man hinner smaka på orden, pröva exemplen och begrunda hur det komplexa innehållet långsamt har mognat fram.” Läs hela intervjun här.

I Svenska Dagbladet kom också en recension av Fredrik Sjöberg.

Vetenskapsradion i P1 julklappstipsade om boken med den fina beskrivningen: ”Inte bara en bok för den som är intresserad av psykologi eller ekonomi, utan för alla som är intresserade av mänskligt tänkande.”

Lyssna: Vetenskapsradion Forum : Hårda klappar under granen 20121217 13:20

Jan Gradvall skrev sin krönika i DI Weekend den 30/11 om Kahneman och hans inflytande. Läs krönikan här.