Ny bok: Tänka, snabbt och långsamt

Vi är otroligt stolta över att vi nu ger ut Daniel Kahnemans livsverk Tänka, snabbt och långsamt.

Psykologen Daniel Kahneman, som belönats med Ekonomipriset till Alfred Nobels minne för sin banbrytande forskning, anses vara en av vår tids viktigaste tänkare. Hans forskning har haft stort inflytande inom en rad olika områden från ekonomi och psykologi till medicin och politik. Men det är först nu, i Tänka, snabbt och långsamt, som hans idéer blir tillgängliga för en bredare publik.

Daniel Kahneman är professor emeritus i psykologi vid Princeton University.

Köp den snabbt (men läs den långsamt) på till exempel Adlibris, Bokus eller i din lokala bokhandel.

Boken har getts ut i över trettio länder och sålt i mer än en miljon exemplar världen över. När boken först gavs ut i USA visste hyllningarna inga gränser:

”Daniel Kahneman är en av vår tids mest originella och intressanta tänkare. Kanske förstår han bättre än någon annan nu levande människa hur och varför vi fattar de beslut vi gör. I den här storartade boken delar han med sig av ett helt livs samlade visdomar, på samma gång lättillgängligt, medryckande och skarpsinnigt. Boken är ett måste för alla med ett nyfiket intellekt.”
Steven D. Levitt, professor vid University of Chicago och medförfattare till Freakonomics.

”Det är en förbluffande innehållsrik bok: klarsynt, djup och full av intellektuella överraskningar och matnyttiga råd. Den är oavbrutet underhållande och ofta gripande … Jag uppmanar å det varmaste alla att köpa och läsa den.”
– The New York Times Book Review

”Djup … Precis som Kopernikus flyttade Jorden bort från universums mitt och Darwin knuffade ner människan från hennes biologiska piedestal, visar Kahneman att vi inte är de förnuftiga mönsterexempel vi tror oss vara.”
– The Economist

”Den här boken är ett samhällsvetenskapligt landmärke, i klass med Adam Smiths Wealth of Nations och Sigmund Freuds Drömtydning.”
– Nassim Taleb, författare till Den svarta svanen

”Tänka, snabbt och långsamt är ett mästerverk – ett helskärpt och medryckande intellektuellt äventyr av en av vår tids största psykologer och djupaste tänkare. Kahneman borde få ett Pulitzerpris att ställa bredvid sitt Ekonomipris.”
– Daniel Gilbert, professor i psykologi vid Harvard University, författare till Snubbla på lyckan

”Det har skrivits många bra böcker om människans rationalitet och irrationalitet, men bara ett mästerverk … Denna samling insikter om det mänskliga intellektet är en av de förnämsta och mest engagerande som jag överhuvudtaget har läst.”
– Financial Times

”En unik bok som utmärker sig genom sin skönhet och detaljskärpa, sitt genomtänkta upplägg och sin vänliga framtoning.”
– The Guardian

”Tänka, snabbt och långsamt är en enormt viktig bok. Många böcker om vetenskap är ojämna, där ett intressant kapitel följs av ett tråkigt. Så inte här. Med få undantag är denna tungviktare en alltigenom fascinerande berättelse med ständiga kopplingar till vårt dagliga liv. Alla borde läsa Tänka, snabbt och långsamt.”
– Boston Globe

”Den här boken är en av få som måste betraktas som obligatorisk läsning för alla som intresserar sig för internet, trots att den inte utger sig för att handla om internet … Vi måste komma till insikt om hur vi är funtade för att kunna förstå vår värld och rädda den från fördärv.”
– Jaron Lanier, författare till You are not a gadget