Höstens böcker!

Hösten på Volante bjuder på en härlig mix av nobelpristagare, forskningschefer och journalister.
Trevlig läsning!

/ Tobias, Simon & Olle
(för recensionsexemplar, maila press(at)volante.se)

Koltrasten som trodde att den var en ambulans – Anders Mildner
Rolig. Omskakande. Viktig. Kulturjournalisten Anders Mildners debut är en bok som förändrar hur du hör världen. Det här är en bok om ljud. Och tystnad. Och människor. Världen har alltid låtit, men melodin har skiftat och idag finns nästan inga platser som är orörda av människans ljud.
Läs mer >>>

***

Tänka, snabbt och långsamt – Daniel Kahneman
Daniel Kahneman är av många ansedd som världens mest inflytelserika psykolog och tilldelades 2002 nobelpriset i ekonomi för sin forskning om beslutsfattande. Hans idéer har använts inom så vitt skilda områden som företagsekonomi, medicin och politik, men det är först nu när han samlat sina erfarenheter från en femtio år lång forskarkarriär som trådarna knyts samman. ”Tänka, snabbt och långsamt” är en bok som för alltid kommer förändra vårt sätt att tänka över hur vi tänker.

Boken korades till en av årets bästa böcker 2011 av The Economist, The Wall Street Journal och The New York Times. Boken har sålt över 200.000 exemplar i USA och kommer att översättas till ett trettiotal språk.
Läs mer >>>

***

Myten om internet – Per Strömbäck och Pelle Snickars (Red.)
Vilken funktion hade egentligen sociala medier under den arabiska våren? Vilka är den digiala underklassen? Och hur har en handfull teknikföretag i Silicon Valley lyckats sprida ryktet om sig själva som det fria ordet och kunskapens främsta förespråkare?
När internet ska diskuteras används ofta begrepp som frihet, demokrati och delaktighet. Att internet har haft en otrolig betydelse tvivlar ingen på, men samtidigt finns en mängd löst grundade föreställningar att internet kommer infria alla förhoppningar, en sorts tekno-utopi.
Läs mer >>>

***

För mer information eller begäran om recensionsexemplar, maila press(at)volante.se eller ring 08-7021519.