”Monster” åter i lager – vi fortsätter att satsa på eboken

”Monster” är den sjätte bäst säljande fackboken i november, efter bland annat biografierna om Zlatan och Steve Jobs. Baksidan av det är att boken varit slut hos vår distributör Förlagssystem, men igår kom äntligen nya ex in.

Medan boken var slut där har vi lanserat eboken lite extra och experimenterat med prissättningen. Precis som vi rapporterade om tidigare så sänkte vi i början av veckan priset på Micael Dahléns ”Monster” som ebok till 15 kr (pris mot bokhandel) – ett VÄLDIGT lågt utpris i jämförelse med andra nya facklitterära titlar.

Vi gjorde det för att testa marknaden, för att se om det är priset som gör att så pass få betalar för en digital titel.

Resultatet då? Jo, för en dryg vecka sedan hade vi sålt 49 eböcker, mindre än 1 procent av totala försäljningen, och prissänkningen har inte påverkat försäljningen alls. Tolv eböcker har sålts den här veckan, det är en liiite bättre försäljningssiffra än den från föregående vecka då vi sålde elva eböcker.

Slutsatserna är två:

  • De tidiga eboksköparna är inte priskänsliga.
  • De tidigare eboksköparna är förbluffande få.

Vi kommer fortsätta lite till. Boken har trots allt bara legat ute i några dagar, och i princip alla återförsäljare har reagerat positivt på det sänkta priset. Många ska kommunicera vårt erbjudande under helgen, och vi hoppas på att få se en ”boom” i försäljningen när vi återvänder till kontoret på måndag.

Simon Brouwers
Projektledare & Redaktör på Volante