MONSTER – Micael Dahlén släpper ny bok

Är det här en deckare eller spänningsroman? True crime-bok? Eller fem minibiografier med efterord?

Helt klart är att Micael Dahléns nya bok MONSTER inte är en vanlig fackbok, definitivt inte en managementbok. Flödet är romanlikt. Berättelsen mycket personlig. Men allt är sant: intervjuerna med fem mördare på tre olika kontinenter, liksom Dahléns egna undersökningar och hans resa in i mörkret, och tillbaka.

Boken släpps till handeln i slutet av oktober och recensionsdag är 1 november — men du kan redan nu förbeställa ett ex för 299kr inkl. frakt, boken levereras hem till dig så snart den kommit från tryckeriet, runt den 10 oktober. Boken är signerad av Micael Dahlén. Du betalar tryggt med kort, certifierat av PayPal. Är du inte nöjd med boken får du skicka tillbaka den och få pengarna tillbaka!

Vi har velat göra en mycket fin bok. Vi tycker den är värd det. Boken är formgiven av Jens Magnusson och trycks i norra Spanien där mycket arbete kommer att göras för hand, bland annat ”blodningen” av böckernas sidor. Boken är 145*200 mm och har ett vävt omslag med vackra stämpeldetaljer. Boken är 198 sidor lång och tryckt på 110g papper.

Och vad handlar den om då? Vi bjuder på första raderna:

»Jag ska inte döda dig. Var inte rädd«, hör jag honom viska bakom mig. Jag vänder mig om och han ler mot mig bakom sina stora tonade glasögon. Jag kan knappt urskilja hans händer i mörkret: det ser ut som om han håller i ett gevär.

Så här ser omslaget ut: