Johanna Koljonen och Susan Maushart pratar om Nedkopplad kl. 14 på Kulturhuset den 27/8!

  • Är den yngre generationen verkligen bättre på att göra flera saker samtidigt?
  • Förenklar ny teknik alltid våra liv?
  • Hur påverkas våra relationer av att vi tittar mer på skärmar än på varandra?

De frågorna, och många fler, kommer Johanna Koljonen att ställa Susan Maushart, författare till boken Nedkopplad som ges ut på Volante förlag i höst. Boken handlar om det halvår då den iPhone-beroende mamman och journalisten Susan Maushart och hennes tre teknikknarkande tonårsbarn levde nedkopplade. Hon kallade det för ett experiment. Barnen kallade det för tortyr.

Nedkopplad är en underhållande familjeskildring (många LOL!) – men också en seriös undersökning av hur vi använder teknik och hur den påverkar våra liv. Du kan redan nu förbeställa boken här. Du kan även bevaka den på Bokus eller Adlibris.

Susan Maushart är amerikansk författare, journalist och forskare från New York University.
Johanna Koljonen är programledare i såväl radio som tv. Hon är även aktiv som kritiker för Kulturnytt och skriver regelbundet kolumner i DN och Fokus. 2011 sitter hon i Augustprisets skönlitterära jury.

Nedkopplad kommer att säljas på plats för 150 kr. Det är fritt inträde, men antalet platser är begränsat – så kom i tid. Recensionsdag är 25 september.

Vi ses i bokhandeln Underlandet, som ligger längst ner i Kulturhuset, klockan 14 den 27/8.

Facebook eventet hittar du här. Varmt välkommen!