Framtiden är nu | Per Arne Tjäder | ”Anpassning och revolt”

Idag publicerar vi Per Arne Tjäders kapitel ”Anpassning och revolt” ur boken Framtiden är nu.

”Framtidens teater kommer att utvecklas dels mot en teater med spektakelpotential på stora scener och med vidlyftiga grepp, dels mot ett fritt formmässigt prövande på mindre scener och utanför institutionerna. Konkurrensen om publiken kommer att bli allt hårdare.”

Kapitlet är inte tillgängligt längre. Köp boken här.

Per Arne Tjäder är fil dr i litteraturvetenskap. Litteraturkritiker i bland annat Göteborgs-Posten. Dramaturg på Göteborgs Stadsteater. Har på senare år publicerat böckerna ”Fruktan medlidande kritisk distans. Den västerländska dramateorins historia” (2001) och ”Uppfostran underhållning uppror. En västerländsk teaterhistoria” (2008).

Har du frågor maila simon@volante.se eller ring 0734444736.