FRAMTIDEN ÄR NU | Hynek Pallas | ”Efter ordet”

Idag publicerar vi Hynek Pallas kapitel ”Efter ordet” ur boken Framtiden är nu.

”Vi går mot en värld där rörliga bilder dominerar. Morgondagens filmtalanger börjar med videokameran, inte med pennan. Men det klassiska filmskapandet som industri är en skugga av sitt forna jag. Anpassningar krävs. Biografen för att visa film kommer inte att stå högre i hierarkin än en sängavskiljare eller en telefon.”

Kapitlet är inte tillgängligt längre. Köp boken här.

Hynek Pallas är filmkritiker på Svenska Dagbladet och doktorand i filmvetenskap vid Stockholms Universitet. Han ser fram emot en framtid där filmdistributionen når ikapp verkligheten och vi kan se filmerna från Cannes-festivalen hemmavid veckan efter premiären. En framtid där svensk film har ett gediget statligt stöd, för distribution i alla fönster.

Har du frågor maila simon@volante.se eller ring 0734444736.