FRAMTIDEN ÄR NU | Emma Stenström | ”Komponera världen”

Idag publicerar vi Emma Stenströms kapitel ”Komponera världen” ur boken Framtiden är nu.

”Kulturens roll i högskoleutbildningar bör sträcka sig bortom kulturområdet. I stället handlar det om att komponera en ny värld. Men det pågår ett slag om vad som ska prägla utbildningarna. Mot ökat utrymme för humaniora och omdöme står ökad rationalisering och kvantifiering.”

Kapitlet är inte tillgängligt längre. Köp boken här.

Emma Stenström är docent i företagsekonomi. Hon disputerade på avhandlingen ”Konstiga företag” och har i många sammanhang diskuterat förhållandet mellan kultur och ekonomi, bland annat som krönikör i Dagens Industri. Emma Stenström är numera programchef för Handelshögskolans kandidatutbildning och gästprofessor på Konstfack i Stockholm.

Har du frågor maila simon@volante.se eller ring 0734444736.