FRAMTIDEN ÄR NU | Owe Ronström | ”Utan gränser”

Idag publicerar vi Owe Ronströms kapitel ”Utan gränser” ur boken Framtiden är nu.

”En ständig expansion – det är berättelsen om musikens värld under 1900-talet: mer musik i alla stilar och genrer, fler medier som sprider musik, fler som spelar samt ett hyllande också av tradition, historia och kulturarv. Så ser framtiden också ut. Under ytan sker det dock stora förändringar.”

Kapitlet är inte tillgängligt längre. Köp boken här.

Owe Ronström är professor i etnologi vid Högskolan på Gotland. Hans forskning handlar om musik, dans, etnicitet, mångkultur, ålder och kulturarvspolitik. Han är också verksam som musiker, i grupper som Orientexpressen och Gunnfjauns kapell, och som mångårig medarbetare på Sveriges Radio. Till hans många publikationer hör ”Musik och kultur” (1988), ”Att gestalta ett ursprung” (1992) Musik, medier, mångkultur (2000) och ”Kulturarvspolitik” (2007)

Har du frågor maila simon@volante.se eller ring 0734444736.

Owe Ronström | Utan gränser | Framtiden är nu