FRAMTIDEN ÄR NU | Jan Åman | ”Den nya staden”

Idag publicerar vi Jan Åmans kapitel ”Den nya staden” ur boken Framtiden är nu.

”Urbaniseringen tar över och det som nyss var landsbygd blir stad. I väst är det ännu gallerior, caffè latte och bomässearkitekturens förbannelse som bereder vägen. Men detta hör bara till det för-urbana. Det är i Afrika och i Asien som de nya städerna – de urbana regionerna – formas. Utan planer och utan centrum.”

Kapitlet är inte tillgängligt längre. Köp boken här.

Jan Åman är skribent, curator, aktivist och plattformsbyggare med inriktning på samtida konst, urbanitet och social utveckling. Han har under många år – inte minst som grundare och chef för samtidslaboratoriet Färgfabriken – varit en drivande kraft för diskussionen om Stockholms utveckling. Han är nu en av initiavtivtagarna till Urban Academy. Han kommer under 2011 att vara med och iscensätta projektet Ulf Linde t.o.m. på Konstakademien samt tillsammans med Ernst Billgren vara redaktör för boken Den andra vågen.

Har du frågor maila simon@volante.se eller ring 0734444736.