FRAMTIDEN ÄR NU | Fredrik Österling | ”En förlorad värld”

Idag publicerar vi Fredrik Österlings kapitel ”En förlorad värld” ur boken Framtiden är nu.

”Är symfoniorkestrarna tillbakablickande och inåtvända förvaltare av ett marginaliserat konstmusikarv? Eller kan de erövra en starkare position? De står inför ett vägval. Det kan leda till att en rad orkestrar läggs ner, men det kan också leda till en förnyelse av orkesterkulturen.”

Kapitlet är inte tillgängligt längre. Köp boken här.

Fredrik Österling är tonsättare samt direktör för Stockholms Läns Blåsarsymfoniker. Han har tidigare arbetat som utredare och ämnessakkunnig åt bl a Kulturdepartementet (Orkesterutredningen) och Konstnärsnämnden (”Komponisterna i Sverige”). Bland kompositionerna återfinns bland annat den kulturpolitiska operan ”Näsflöjten”.

Har du frågor maila simon@volante.se eller ring 0734444736.

Fredrik Österling | En Förlorad värld | Framtiden är nu