”KulturSverige 2040” – konferens om framtidens kultur

Vi har arbetat fram och ger ut boken Framtiden är nu — men inte ensamma. Det har skett i samarbete med SweCult, det svenska kulturpolitiska observatoriet, och dessutom med stöd från Riksbankens jubileumsfond och Stiftelsen Framtidens kultur.

SweCult tar dessutom stafettpinnen vidare och arrangerar en konferens 31 januari 2011 i Stockholm utifrån bokens tema och frågeställningar: Vart är kulturen på väg? Vad innebär kultur och kulturliv i Sverige om 30 år? Hur förändras spelplanen – och spelreglerna? Vad händer med kulturpolitiken? Vilka är utmaningarna, överraskningarna? Vilka är de sega strukturerna? Vad av det vi ser idag är dagsländor och vad är tunga trender? Läs mer om boken.

Till konferensen KulturSverige 2040 har SweCult bjudit in några av bokens författare, men också andra ledande forskare och debattörer som vi tror kan bidra med inspirerande utgångspunkter för samtalet.

Medverkande i konferensen är: Jenny Johannisson, Tobias Harding, Sven Nilsson, Tobias Nielsén, Evelina Wahlqvist, Jonas Andersson, Ingrid Elam, Rasmus Fleischer, Annina Rabe, Per Möller, Nina Wormbs, Sven-Erik Liedman, Ann Steiner, Rudolf Antoni, Ann-Sofie Köping, David Karlsson, Vanja Hermele, Lars Åberg, Owe Ronström, Anne-Li Lindgren, Sverker Sörlin, Johan Lundberg, Eva Hemmungs-Wirtén, Solfrid Söderlind, Lena Adelsohn Liljeroth

Konferensen äger rum på Campus Konradsbergs lokaler. Deltagaravgiften är 1800 kr och då ingår boken, lunch, fika och en middagsbuffé. Konstnärer kan befrias från deltagaravgift efter ansökan till SweCult: mejla till tobias.harding@liu.se

Boken Framtiden är nu kommer att skickas per post ca 20 januari 2011 till alla som anmält sig.

Anmälan som är bindande senast den 15 januari 2011.

Läs mer på SweCults hemsida.