FRAMTIDEN ÄR NU | Evelina Wahlqvist | ”Mellanrummen”

Idag publicerar vi Evelina Wahlqvists kapitel ”Mellanrummen” ur boken Framtiden är nu.

”Vi behöver, framför allt, icke-styrda utrymmen – de öppna mellanrummen i såväl våra kalendrar som i stadsplaneringen. Detta innebär en utmaning efter tidigare rationaliseringsvåg. Men konstnären kan stå som förebild, inte minst i sitt sätt att använda olika platser och sinnesstämningar.”

Kapitlet är inte tillgängligt längre. Köp boken här.

Evelina Wahlqvist är doktorand i ekonomisk geografi och omtyckt föreläsare. Hennes huvudteman är utveckling av kreativa miljöer och kreativa näringar. Framtidsfokus och förändringsbenägenhet är viktiga ledord. Hon ser fram emot att åldras i en morgondag av avancerad medicinsk utveckling och fler sprakande hårfärger att välja mellan – gärna på en plats som kombinerar tydlig framtidsvision med nyttig mat och dansanta människor. Hon bloggar även här.

Har du frågor maila simon@volante.se eller ring 0734444736.