Framtidens omslag

År 2040! Vad vi vet, vad vi tror, vad vi vill.

I Volantes kommande bok ”Framtiden är nu” — redigerad av Sven Nilsson och Tobias Nielsén — identifierar några av Sveriges främsta forskare och experter utmaningarna framåt inom 30 olika områden.

Boken ges ut i samarbete med Sveriges kulturpolitiska observatorium Swecult och blir organisationens andra publikation efter ”KulturSverige 2009”. Undertiteln på ”Framtiden är nu” blir därför ”KulturSverige 2040”. Medfinansiärer är också Riksbankens jubileumsfond och Stiftelsen Framtidens kultur.

Boken blir dessutom en slags fortsättning till ”Noll Noll: decenniet som förändrade världen” (2010). Om den var bakåtblickande har vår nya bok år 2040 som imaginär horisont.

Hänvisningen till ”Noll Noll” illustreras av att vi använder samma format. Men vi funderar fortfarande på vilka färger som vi ska köra. Kanske silverfolierad (inte grå som det ser ut på bilden nedan)? Kanske inverterad (jämfört bakåt/framåt), så att vi byter plats på det rosa och svarta?