Micael Dahlén avslöjar sin nästa bok


Lika ofta som Micael Dahlén, professor på Handelshögskolan i Stockholm, får frågan om varför han har svartmålade naglar får han frågan om vad hans nästa bok, efter den uppmärksammade ”Nextopia”, kommer att handla om. När han sommarpratade i radion 15 juli avslöjade han temat. Han berättade att han rest till olika delar av världen för att utforska de mörkaste dragen i människan.

”I själva verket så kan man undra om det är våra sämsta sidor, det som man ofta brukar tänka på som det onda i människan, som har fört oss och hela samhället framåt. En tanke som har tagit mig runt hela jorden. Jag har träffat och levt med människor som har berättat historier som etsat sig fast i själen för alltid. Jag har brutit bröd med djävulen och jag har sovit med satan”, säger Micael Dahlén.

Dahlén lovar att boken kommer vara kontroversiell och kanske till och med leda till att han får sparken, spekulerar han vidare.

Hör hela programmet igen på Sveriges Radio.

Boken kommer i början av nästa år men förlag i ett flertal länder har redan köpt rättigheterna.
För mer information och pressbilder ring 08-702 15 19.