Randall Munroe

Randall Munroe, tidigare verksam vid amerikanska NASA, är skapare av nätserien xkcd.com. Internationella astronomiska unionen (IAU) har namngivit en asteroid efter honom – 4942 Munroe – som är stor nog att orsaka en massiv katastrof om den skulle krocka med jorden… och det säger en del om det genomslag hans tecknade serier om vetenskap fått. Munroe bor i Cambridge, Massachusetts.

Munroes första bok Tänk om … (2014) kom på kort tid att bli en global dundersuccé, toppade bästsäljarlistorna och publicerades i fler än 30 länder. I uppföljaren Så funkar allt(2015) gav han sig i kast med att förklara hur allt från kärnkraftsreaktorer till kulspetspennor – fungerar, men helt vanliga ord. I den lika vansinnigt roliga boken Gör så här (2019) skapade Randall Munroe världens mest oanvändbara självhjälpsguide. 2022 håller världen andan för då anländer Tänk om…2 vår planet!

Håll utkik i våra kanaler för senaste nytt! Om du är prenumerant på vårt nyhetsbrev blir du först med att bjudas in när Randall Munroe kommer till Sverige i november 2022.

life_twitter_huge

Pressbilder

Skriv ut sidanSkriv ut sidan