BB-krisen Sveket vid livets början

Den första djupgående granskningen av krisen i svensk förlossningsvård! 

Gravida som tvingas föda i snödrivor längs norrländska landsvägar. Spädbarn och mödrar som skadas vid kaotiska förlossningar. Vårdpersonal som gång på gång slår larm om patientsäkerheten – utan att något händer.

Hur kunde det gå så fel – och hur kan det största som sker i människans liv värderas så lågt? I BB-krisen – sveket vid livets början söker journalisten och författaren Lisa Bjurwald svaren.

I denna unika granskning intervjuas mödrar, barnmorskor, läkare, psykologer och politiker från hela Sverige. Bilden är tydlig: Det handlar inte om en tillfällig kris, utan om ett permanent nödläge. Spädbarn dör eller hjärnskadas för livet och berättigad oro viftas bort som sjuklig fobi. Kvinnor utsätts för övergreppsliknande, ifrågasatta metoder och får sina kroppar förstörda. Utan chans till upprättelse, och utan att deras skador förs in i statistiken.

BB-krisen avtäcker en verklighet som är värre än vad som hittills varit känt. Men boken är också berättelsen om ett folkligt uppror – och en skarp appell för hur förlossningsvården måste förändras.

Köp

Köp bokenAdlibris, Bokus, eller i din lokala bokhandel.

Pressbilder