Petter Stordalen på Volante

UPPDATERAT: Förbeställ boken här!

På Volante har vi en förkärlek för outsiders — för personer som sticker ut, är modiga och vill påverka.

Det är sådana personer som vi på Volante vill samarbeta med. Det är personer som vill berätta och vågar ta plats, ofta med nya perspektiv som inte okontroversiella. (Se själv genom att bläddra igenom sidorna här på volante.se med författare och talare.)

En av mina favoritförfattare, Malcolm Gladwell, har skrivit mycket om outsiders. Särskilt i David och Goliat men också i Outliers, och det är svårt att inte tänka på dessa böcker när jag nu läser slutmanuset från den fantastiske entreprenören Petter Stordalen (läs här mitt blogginlägg om David och Goliat kopplad till entreprenörskap).

En berättelse om Petter Stordalen handlar förstås om hur han själv byggt upp en affärsrörelse värd många miljarder kronor. Hur lyckades han? Hur tänkte han? Vilka är hans bästa tips? Hur ser han på Norge kontra Sverige?

En parallell, underliggande historia handlar om motgångar, inte minst om hur hans kära hustru Gunhild Stordalen plötsligt insjuknar i en vad som sägs vara en dödlig sjukdom. Men Stordalen vore inte Stordalen om han inte också har tankar kring detta.

Vi på Volante är mycket glada över att Petter Stordalen valt oss som samarbetsförlag för utgivning i Sverige. Vi har följt manusarbetet under några månader nu. Det har varit en snabb och intensiv process, som medskribenten Jonas Forsang fört framåt på ett strålande sätt.

Det är en reflekterande Petter Stordalen som vi möter. Boken är sprängfylld med inspiration och tankar kring både livet och pengar, och bjuder på mycket bra läsning.

Boken kommer i november på svenska och av kommentarerna nedan är det många som ser fram emot boken. Vi kommer jobba för att den blir så bra och fin som möjligt.

Stordalen svensk flagga