Vem är jag?

  • 3 min

Den här bloggen har funnits i över sju år. Den har handlat om olika saker och legat på olika platser. Det enda som är samma är att det är jag som skriver den. Fast jag har ju också förändrats massor under de här åren, så det är knappast något tecken på kontinuitet det heller. Så det är inte så konstigt att det ibland råder lite förvirring kring vad den här platsen egentligen är och hur den funkar. Men för tydlighets skulle tänkte jag förklara lite.

Det här är alltså en blogg. Inte en krönika och inte en del av nyheterna. Bloggen ligger på resume.se där det finns en massa annat material som handlar om allt möjligt. Det materialet har jag ingenting att göra med, och detsamma gäller tvärtom. De andra som bidrar med innehåll till resume.se har ingen koll på det jag skriver. De flesta av oss har aldrig träffats, och vi ser varandras material samtidigt som det publiceras till läsarna.

(För den som är riktigt nyfiken kan jag berätta att jag har ett inlogg i WordPress där jag uppdaterar min blogg, precis som på andra bloggportaler. Det är alltså ingen annan som ser vad jag gör).

Jag som skriver den här bloggen är inte journalist. Jag är inte kopplad till Resumé på något annat sätt än att bloggen rent fysiskt ligger här och att jag får betalt av dem för att blogga. Resumé lägger sig alltså inte i vad jag skriver. Vi samarbetar på det här sättet så länge vi alla känner att det är bra och roligt. Jag gillar att ligga på resume.se eftersom väldigt många av dem jag hoppas ska läsa min blogg ändå är inne på sajten ofta, så övergången blir enkel. Dessutom tycker jag att det är väldigt bra av Resumé (och Bonnier som äger dem) att ge plats åt en kritisk röst. Jag tror att diskussionen på det stora hela blir mycket bättre då.

Som sagt, jag är inte journalist. Det jag skriver här är mina personliga reflektioner. Men jag är noga med att hålla ordning på fakta, eftersom jag vet att ni läsare skulle tröttna direkt om jag bara hävde ur mig en massa ogrundade åsikter. Bloggen finns bara så länge den är läst och omtyckt. Ingen tvingas gå in här, och den dagen det jag skriver är ointressant kommer besökssiffrorna att visa det.

Men det är inte besökssiffror som är det viktigaste för mig, även om jag så klart är jätteglad för varje läsare jag har. Det viktigaste är att skapa en plats på internet där man kan prata om viktiga saker utan att det blir så himla jobbigt. Vad som är viktigt styrs av vad jag själv brinner för. Alltså kommer det aldrig att skrivas särskilt mycket om exempelvis reklamkreativitet här. Det är nämligen inte ett ämne som får mig att studsa upp ur sängen på morgonen. Det jag gillar är att försöka se gamla saker på nya sätt. Att vara idealistisk snarare än pragmatisk. Att förändra det man kan där man står. Att hissa hellre än dissa. Att vara konstruktiv i ilskan och allvarlig i glädjen.

Jag är så himla glad att så pass många håller med om det. Hoppas att vi får minst sju år till tillsammans.