Vegovändningen

  • 1 min

För några månader sedan bestämde jag mig, som ni kanske minns, för att börja behandla kött som tårta: något man äter vid speciella tillfällen. Det har känts rätt bra. Tills jag häromdagen bestämde mig för att det var ett speciellt tillfälle.

Det var min brors sista dag i stan och han ville gå till El Almacen, ett grymt argentiskt ställe i Williamsburg. De har en massa grejer på menyn, men eftersom de är kändast för biffarna tog jag en sån. Och vilken himla flopp. Till att börja med var det inte alls så gott som jag mindes. Och sen mådde jag så dåligt att jag trodde att jag skulle dö. Tog flera timmar innan jag var normal igen.

Således: behandlar man kött som tårta blir det som tårta. Inte så gott som man tror och så mår man illa efter.

Trodde verkligen aldrig att jag skulle bli en sån person som inte pallar kött?! Aja. Nu är vi där i alla fall. Nästa gång jag ska fira något får det blir med ett skaldjur.