Veckan bästa.

  • 1 min

Alltså GU vad glad jag blev när jag såg det här. Snowboardåkaren Sven Thorgren lackade ur efter att arrangörerna till en tävling han skulle delta i valde att visa upp lottningen på nakna tjejers kroppar (här kan man se filmen) Han lackade ur så pass att han skrev ett mail till arrangörerna och alla andra åkare, som (självklart pga han har rätt) slöt upp bakom honom. Sven är alltså snubbe och 19 år. Kan han, kan så klart alla.

För det är så himla viktigt att komma ihåg. Om man tar mod till sig och påpekar en orättvisa eller ett problem händer det väldigt sällan att omvärlden svarar genom att peka finger och säga Det vet vi men det skiter vi, för vi är SEXISTMAFFIAN, mohahahaha! Snarare brukar reaktionerna pendla mellan Shit det hade vi inte tänkt på! och Det har jag också tänkt på, så skönt att någon sa det. Alternativt så dryper de iväg och skäms, som tävlingsarrangören i det här fallet.

De flesta människor är vettiga och vill inte paja för någon annan. De flesta identifierar sig inte som rasister, sexister, homofober eller något annat frihetsinskränkande. Däremot är det färre som liksom Sven vågar eller orkar ta steget och säga ifrån. Därför är det så viktigt att de som gör det får credd. Så varför inte skriva en rad på Svens Facebooksida?