Varsågod, här är typ hela internet.

  • 2 min

Det är måndag efter en delvis episkt bortregnad Kristi-Himmelfärd. Egentligen var tanken att jag skulle ha någon form av semester nu. Jag har jobbat rätt så himla mycket för väldigt lite pengar hela vintern och våren, och tänkte att då är det väl inte mer än rätt att ta ut långledighet utan att få betalt när det äntligen är sommar. Fast, sån jag är, upptäckte jag att jag utan att riktigt märka det tackat ja till ungefär 500 projekt som man inte heller får betalt för som behöver göras nu i juni, så nu blir det full fräs fram till midsommar. Det ska rättas tentor, skrivas en novell, åkas till Nordiskt Forum, paneldebatteras och det ena med det femte. Det blir kul och havregrynsgröt är ju också mat.

Så för att hinna ta tag i allt detta får ni denna måndag nöja er med att läsa/höra vad jag har sagt på andra ställen. 

Förra helgen var jag med i Nyhetsmorgon på TV4 och pratade bok! Har helt glömt att posta det. Det var väldigt trevligt fastän Emil-familjen som var innan mig råkade ta upp typ halva min tid också. Det klippet kan man kolla på här. 

Och i förra veckan gjorde jag samma sak i Aftonbladet. Blev också en fin intervju tycker jag. Den kan man läsa här. 

Linopressen skrev den första recensionen av boken och jag blev så glad att jag nästan började grina. När man har jobbat så himla länge på något betyder det verkligen mycket att någon uppskattar det. Läs recensionen här! 

I fredags gjorde jag något jag aldrig har gjort förut och skrev en riktig himla debattartikel som publicerades i Svenska Dagbladet! Jag skrev tillsammans med Gustav Fridolin, vars pod jag var med i för ett tag sen. Vi upptäckte då att vi båda är väldigt frustrerade över oviljan hos många politiker att förstå att dagens arbetsliv är så onödigt dåligt. Jag tror på fullt allvar att vi om 50 år kommer att se tillbaka på den här tiden ungefär som vi gör på industrialiseringens första decennier nu. Då, liksom nu, slets folk ut i hopplösa arbetssituationer tills någon kom på att det visst gick att producera saker utan att offra människoliv på kuppen. Man kanske till och med kan bli ännu mer produktiv om man har ett tryggt och säkert jobb som man gillar? Här kan man läsa den i alla fall. 

Och sist men verkligen inte minst: boky har legat etta på Bokustoppen! Det var förra veckan tror jag. Framför typ bara deckare. Känns nästan overkligt.

För att stötta allt detta jiddrande från min sida får ni hemskt gärna köpa boken. Finns som vanlig bok och e-bok i alla bokaffärer och på Bokus och Adlibris!