Vända på steken

  • 1 min

Jag fick frågan vad jag tycker om Jennifer Lopez nya video till låten I Luh Ya Papi. Om du inte är en av de drygt 14 miljoner människorna som redan har sett den kan du kolla här.

Hela idén är alltså att J.Lo vänder på steken för en klassisk hiphopvideo och objektifierar killarna istället för tvärtom.

I princip måste jag säga att jag gillart. Stekvändning är ett effektivt sätt att visa upp problem som är så stora att vi ofta inte ens tänker på att de finns. JAHA ska vi objektifiera män nu, är det så du vill ha det? kommer garanterat någon av kommentera nu. Och nej, jag tycker inte att objektifiering av män är en bra lösning på jämställdhetsproblem i allmänhet. Men här handlar det om att göra en poäng. Att skämta till det, men det en ganska stor dos allvar.

Och kanske är det därför jag blev besviken på den här videon. De tar det ju verkligen inte hela vägen. Vissa scener är asbra, men ganska många är inte det. Och sen kommer rapparen French Montana in och gör… som man kan förvänta sig. Står påklädd med tjejer som ålar runt. Stör också ihjäl mig på introduktionsscenen som gör att man liksom från början poängterar att det här är ju inte på riktigt, så skulle det aldrig vara i verkligheten, vi leker bara. Hade varit så mycket roligare att få upptäcka greppet allteftersom man tittade.

Det här gör tyvärr att videon känns mindre som ett politiskt inlägg, och mer som ett halvdant skämt. Men ändå. Allt är ju bättre än inget, och faktumet att en mainstreamartist som J.Lo står bakom gör förhoppningsvis att några nya människor börjar fundera lite. Som att det känns mycket märkligt att se så många avklädda killkroppar samtidigt. Och att French Montana inte kommer in i badbyxor. Även fast allt är ett skämt.