Vacay!

  • 1 min

För ett tag sen försökte jag förklara konceptet internskämt med sig själv för ett gäng människor. Framgången blev blandad; vissa fattade direkt och andra inte alls. Det kanske är en läggningsfråga. Jag har i alla fall väldigt många internskämt med mig själv. Det händer ju relativt ofta att man är ensam, eller i alla fall inte med någon man känner, när något roligt inträffar. Det kanske är på stan eller på bussen eller, så klart, en kul film man tittar på. Då kan det komma sig så att man vid något senare tillfälle får anledning att minnas den roliga händelsen och skrattar för sig själv fast det som händer just då inte är särskilt kul i sig, och ingen annan fattar varför. Det är alltså att ha internskämt med sig själv. Och enligt idén om att internskämt är roligare ju mindre gruppen som delar dem är och ju bättre människorna känner varandra, borde ju den typen av skämt vara roligast av alla.

Hur som helst: ett sånt skämt jag har är att jag inte kan höra ordet semester utan att en scen från Legally Blonde spelas upp i mitt huvud, när Elle säger till sina kompisar Girls, I’m going to Harvard och en av dem svarar Really? Like on vacay? Let’s all go! Roadtrip! varpå alla hoppar runt och falsettskriker. Inte så kul i sig, men det har under åren utvecklats till ett väldigt kul internskämt mellan mig själv och jag.

Det här var ett väldigt omständigt sätt att berätta att idag börjar min semester. Pga år i USA är det här första gången sedan 2009 som jag har en sammanhängande ledighet på mer än 10 dagar. SÅ FETT. Jag ska kuska runt i Sverige och lyssna på sommarprat och läsa böcker är planen, och sysselsätta mig med detta ända till den 12:e augusti. Så fram tills dess blir uppdateringarna och mailläsandet lite sporadiskt, men det hoppas jag att ni kan gilla.

Ha en grym sommar nu!