Utflykt!

  • 1 min

Om man är i New York lite längre, eller kanske bor här, känner man ibland att man måste sticka från stan. Hur kul det än är får man ibland nog att sirener och Starbucks och pyttesmå lägenheter.

Vill man åka över dagen är det magnifika konstmuseet DIA:Beacon eller en hike i Cold Spring en bra idé. Man tar bara pendeltåget Metro-North en timme norrut från Grand Central så är man mitt i spenaten. Men om man får lite mer nog, som jag fick i helgen, kan man hyra en bil och boka ett rum på Bedford Post, en dryg timmes resa från downtown Manhattan.

I Bedford känner man sig som någon slags filmisk version av sig själv. Den som är eftertänksam, artig och lugn. Den som läser tjocka böcker. Och rik. Man känner sig mycket rik även om man får spara i tre månader för att ha råd med en natt i det där rummet med fluffiga kuddar och världens största badrum.

Efter ett dygn av små trähus, öppna spisar, överdimensionerade rödvinsglas och en tokintensiv yogaklass känner jag mig som en ny människa. NU: pizza och tv-serier. Balans, liksom.