Upptäckter

  • 2 min

Här är några saker jag har upptäckt på senaste tiden.

Bloggen Green Kitchen Stories med tillhörande app.

När jag skrev om mat häromdagen frågade någon ”men vad sjutton ska man äta då?” Det enkla svaret är väl: det här. Då kommer man sannolikt att bli en mycket lycklig människa. Vore även toppen om man i och med det förvandlades till familjen som står bakom bloggen, för de verkar vara multibegåvade och fantastiska på alla sätt.

Att det är jättegott att blanda äppelbitar, riven kokos och hackade nötter i sin havregrynsgröt. Bara att slänga i när man kokar den. Ett par kokta ägg till så har man en middag för typ fem spänn. *tillbaka i den akademiska världen med tillhörande inkomstnivå*

Att september är en sommarmånad. Man glömmer bort det varje år, men september är ju de tunna jackornas och slappt virade halsdukarnas säsong. Det är lika varmt som i juni men eftersom man mentalt tänker höst har man det mycket bättre pga fryser inte ihjäl i alldeles för tunna kläder. Nu är det oktober och börjar bli liiite höst på riktigt men träden är fortfarande gröna och man behöver inte vantar. Kom ihåg till nästa år!

Att om man skaffar sig en lång hopvikbar regnrock kan man cykla även om det regnar. Tog mig 6 år att knäcka idén att lägga min ”festivalrock” i cykelkorgen. Jag kommer därför från och med nu bara att svara på tilltalsnamnet Blixten.

Truth Serum från Ole Henriksen. Den delen av världen som gillar skönhetsprodukter (exempelvis fenomenala Brita Zackari) har bloggat om det här produkten i etthundra år. En liten burk ansiktsmagi som gör att huden tror att det är sommar fastän så ej är fallet. Om man åker till amerikat kan man köpa den och dens kompisar nattkrämen och dagkrämen för 70 dollar på Sephora.

Om man kollar på Breaking Bad kan man vara hemma själv tre kvällar i sträck utan att det känns det minsta jobbigt. Så länge man inte kollar på instagram och upptäcker vad alla andra gör.

Att det nästan inte finns någon forskning om hur reklam påverkar dem som är anställda på ett företag, men jättemycket som kartlägger hur människor påverkas av jättesmala fotomodeller (återkommer till det senare).

Ni då? Vad har ni upptäckt på senaste tiden som jag absolut måste veta?