Två saker jag har lärt mig

  • 1 min

Förra veckan tillbringade jag några timmar på Berghs, först med alla avgångsklasser och sedan med Marknadskommunikation. Vi pratade professionell utveckling respektive planning, och när jag hade slutat vara helt vansinnigt nervös var det väldigt trevligt. Jag fick många bra frågor och fina mail i efterhand. Det verkar helt enkelt som att det gick bra.

Två grejer verkade ta extra skruv. För det första när vi pratade om att man alltid kan ändra sig. Att man aldrig kan veta att man gör rätt sak i livet; man kan bara ha en hypotes. Och att det som är rätt ett tag oftast inte är det för evigt.

Den andra grejen var att det slapp ur mig att världens bästa reklambyråer finns i Sverige. Man kan gärna åka någon annanstans och jobba med reklam, men vill man bli riktigt bra på kortast tid gör man bäst i att stanna i det land som utan tvekan gör mest intressant kommunikation per capita.

Så nu säger jag det igen, ifall någon var sjuk eller så i onsdags: Man kan alltid ändra sig. Angående yrke, arbetsplats, hårfärg och partner. Men om man just nu känner att man vill göra världens bästa reklam gör man klokare i att kliva ut på Kungsgatan och knacka på första bästa byrådörr, än att köpa en enkel biljett över Atlanten.

Hur som helst är jag jätteglad för att jag fick komma. Jag hoppas att vi ses snart igen!