Tre grejer

  • 1 min

1) Jag har fått ett svar av Björn Werner, det kan man läsa här. Superbra med nyansering så klart. Den som har läst artiklarna i Resumé vet att det Björn efterlyser, alltså att lyfta det till en högre nivå och ställa de ansvariga till svars, är en av huvudpoängerna. Däremot måste man ju börja prata på individnivå för att sen kunna gå ihop och förändra. Om inte jag och andra ”gnäller på twitter” och pratar om våra egna tillkortakommanden kommer vi ju aldrig veta om det är ett systemfel eller inte.

2) Några har höjt frågande ögonbryn angående att jag flyttade till New York efter min utbrändhet. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen: New York är superduperslappt jämfört med Sverige. I alla fall i reklambranschen. Där lämnar folk branschen på grund av uttråkning, inte stress. Det finns naturligtvis undantag, det gör det ju alltid, men en tumregel är att man inte ska lita på vad man har ”hört” om saker och ting.

3) De senaste dagarna har diskussionen om Miss Skinny varit intensiv och på grund av detta har organisationen Frisk&Fri, som står bakom kampanjen, valt att gå ut med sin förklaring en dag tidigare än planerat.

Frisk & Fri kontaktade mig i våras och frågade om jag ville vara del av det här projektet. Det ville jag så klart, eftersom skönhetsideal och ätstörningar är väldigt viktiga frågor för mig. Jag är med och läser några rader i den här filmen:

Det är några som tycker att det här är hemskt, andra som tycker att det är bra. För tydlighets skull vill jag säga att jag alltså inte har gjort den här kampanjen på något sätt, jag är bara med i filmen (som jag inte har skrivit manus till). Frisk & Fri kommer att ha en presskonferens i morgon och svara på en massa frågor då, men om något fortfarande är oklart tar jag gärna en diskussion här på bloggen eller någon annan stans!