Tipsrunda!

  • 2 min

När jag fick ett utbrott och skrev att det inte går att få tag på vettiga städ- och kroppsprodukter i Stockholm fullkomligen rasade tipsen in. Så jag tänkte att det här måste ju nå även dem som inte läser kommentarerna.

– Såpa, ättika och citronsyra löser tydligen de flesta städproblem. Citronsyra har jag faktiskt inte testat, däremot använder jag bikarbonat till det mesta (tänk typ diskho/badkar. Bara strössla på, låt verka och torka av med en svamp).

– Schampo/balsam ”Såklart” från Willys/Hemköp

– Goodstore på Skånegatan (ehhh 50 meter från min port) har tydligen en massa bra. Trodde att de bara sålde mat. Skäms på mig.

– Korres säljs på NK och Åhléns

– Änglamarks sortiment på Coop (har köpt det mesta av det men tycker inte att det funkar. Gör jag fel på nåt sätt?)

– EcoHair i Stockholm

Oiscos Cosmetics på Kungsholmen

– Estelle&Tild säljs på Kicks och Åhléns

– Cajsa Warg och Urban Deli på Söder

– PUB

– Garant på Hemköp

– Naturligtvis som säljs på ICA

– Sajten naturligtsnygg.se har en massa tips

– American Apparel säljer tydligen också en hel del bra

Sådärja. Det var ju en bra början. Men, jag tycker fortfarande att det borde säljas saker som är giftfria, snygga, billiga och luktar gott överallt. Det är som många av er skriver, hur ska man orka göra sig speciella ärenden för varenda vardagspryl man behöver? Och när jag stod på Åhléns sist var det helt sjukt hur mycket dyrare eko-grejerna var. Alltså typ dubbelt? Så himla svårt att motivera då. Om man inte ska ta typ Änglamark och Neutral som känns så jäkla deppigt. Som att tvätta håret med diskmedel.

Som sagt, såna här varumärken finns och det är kul att fler och fler dyker upp i Sverige. Och ni som ba ”ojojoj vad miljövänligt att importera från USA” så gör man inte det. Alltså man fraktar inte flaskor och burkar fram och tillbaka. Man importerar ett varumärke, produkterna tillverkas efter recept. Precis som Coca Cola och Heinz och allt annat som det inte står ”imported” på.

Det om detta. Tack för alla tips, ska genast ut och jaga vidare!