This is not a song, it’s an outburst

  • 1 min

Nu är det mindre än ett år kvar tills det är val. Alla som sysslar med politik på något sätt (vilket ju är alla med rösträtt, minst) har nu jättelite tid på sig att försöka få till den förändring de vill se och försöka få så många andra som möjligt att hålla med om att just den grejen är värd att göra. Panik!

Efter att jag kanske var lite väl hård mot politiker som inte förstår vad ordet roligt betyder häromdagen kom jag på att jag redan i lågstadiet lärde mig om det här med konstruktiv kritik och att man inte ska säga vad som är fel, utan vad folk kan göra bättre. Jag kom direkt på något som är roligt: musik! Det är ju jätteroligt! Sång och dans och spex. Vill man alltså ha ett väldigt roligt valår kanske det allra bästa man kan göra är att sätta ihop en spellista med politiska kampsånger från olika tider. Eftersom jag vet att politiker är upptagna människor har jag hjälpt till lite på traven. Här kommer således drygt tre timmar musik som handlar om saker som är värdo och vad man kan göra åt dem. Roligt, va?

upp till kamp

Så här börjar den:

(Jag försökte vara bred i min lista och lägga till några låtar om sånt som de flesta svenska politiker är intresserade av, men jag hittade inte EN ENDA LÅT som handlade om det femte jobbskatteavdraget. Eller om mer pengar i plånboken eller ens om tidigare betyg i grundskolan. Så nu handlar de flesta om typ lika rättigheter, frihet, miljö och solidaritet. Hoppas att ingen blir ledsen och känner sig utanför på grund av det.)