The office @ W+K New York

  • 1 min

Wieden + Kennedy New York sitter på sjätte, sjunde och åttonde våningen på 150 Varick Street. Det är ett mycket bra kontor, om än lite trångt. Jag har aldrig jobbat på ett ställe där det finns tillräckligt med konferensrum, och det gör det inte här heller. Men det vägs upp av konsten i trappan, utsikten över Sohos hustak och hundarna som jobbar här.

Vi har också helt okej kaffe. Det levereras ur en gigantisk maskin som står i koket. Problemet är att maskinen är långsam. Varenda gång man trycker på knappen ska kaffet typ malas, bryggas, rostas, kvalitetsgranskas och skeppas från Colombia. Det innebär att det då och då bildas en liten kö vid maskinen. Den blir sällan mer än två personer lång, för om två redan står där när man kommer är det ingen idé att vänta. Man får komma tillbaka vid ett senare tillfälle.

Problemet är att väntetiden för de här två personerna är av helt fel längd. Man hinner avhandla ett kallpratsämne, men inte gå in på något mer ordentligt. Man reder alltså ut vad som hände i helgen, eller på plåtningen, eller var den nyinköpta tröjan kommer ifrån. Sen blir det tyst, och två kollegor står mycket obekväma och stirrar på maskinen, som brummar och stånkar. Det går minst fem såna tysta sekunder. Sedan hälls kaffet upp, och man sliter lättat till sig koppen och skyndar tillbaka till sin plats.

Varje dag. En liten studie i mänsklig bräcklighet.