SXSW

  • 2 min

Nu är jag typ gråtfärdig. Hade skrivit världens längsta inlägg om SXSW och trodde att jag sparade det på iPaden, men det gjorde jag tydligen inte. Det försvann tillsammans med fem andra inlägg jag skrev under resan. HELVETE vad otacksamt.

Hur som helst, det inlägget sa var väl typ såhär (fast fyndigare): SXSW Interactive är alltså den delen av festivalen South by Southwest som handlar om digitalt och interaktivt. De andra delarna är musik och film, och pågår nästan samtidigt. Nästa år ryktas det om en matdel också. Bra kombo, liksom. Jag ska skriva några inlägg om det jag lärde mig, men vi börjar såhär:

SXSW är det mest inspirerande jag har gjort så länge jag har jobbat i den här branschen. Austin är en grym stad och under fem dagar fylls den med folk som jobbar med digitalt i mycket bred bemärkelse. Vetenskapsmän från Harvard, politiska aktivister från Egypten, forskare, mediechefer, techkids och reklamare om vartannat. Passen kostar ungefär en tredjedel mot i Cannes och jag skulle tro att programmet är minst 10 gånger så stort (eftersom festivalen drivs av eldsjälar och volontärer istället för ett företag). Det är åtminstone 10 parallella föreläsningar, 5 gånger om dagen. Till det kan man lägga en massa event och roligheter, som Google Village, där alla nya Googleprodukter finns. Festerna är roliga men avslappnade, mycket öl och BBQ i solen snarare än champagne på Carlton. Folk, både bofasta och festivalbesökare, är supertrevliga. Och framför allt: det är ingen tävling. Jag trodde att jag älskade tävlandet i Cannes, men nu märkte jag att jag nog inte gör det. Det är liksom lättare att ta till sig alla intressanta föreläsningar och diskussioner när man inte måste spänna musklerna samtidigt.

Alltså tycker jag att alla borde ta nästa års Cannesbudget och åka till SXSW istället. Jag lovar att ni kommer komma tillbaka minst lika slitna, men mycket gladare. Ända problemet är att man måste boka jättetidigt. Framför allt hotellrummen tar slut redan i september, så vill man bo centralt (på exempelvis The Driskill, som är motsvarigheten till Martinez där alla samlas upp efter kvällens fester) är det dags att bestämma sig på nästa ledningsgruppsmöte.

Jag hoppas att vi ses där! (så minns jag att originalversionen av det här inlägget slutade. Win!)