So sue me.

  • 1 min

Sara Haraldsson är en av många grymma feminister som har tagit över Miljöpartiets instagramkonto de senaste veckorna. För några dagar sedan postade hon den här bilden:

Det är löpsedeln för en ny tidning som sitter uppe utanför nästan varenda kiosk jag går förbi. Det här med logik verkar inte vara rubriksättarens starka sida. På bara några få meningar lyckas hen bland annat påstå:

– Att fasta är detsamma som att äta vad du vill

– Att ”vanlig mat” gör en piggare, friskare och smalare

– Att det är rimligt att uppmana till en tightare kropp (fyfan vilket vidrigt uttryck det är) och ovanför uppmana folk att sluta tvivla på sig sjävla

– Och som grädde på moset: att tidningen handlar om hälsa

Det stämmer inte. Det funkar inte. Det är idiotiskt. Och ändå står det där, svart på vitt (okej, rosa på vitt, ifall någon av misstag skulle få för sig att den här typen av galenskap skulle kunna gälla killar också): du ska fan inte tro att du ska äta mat för att bli mätt, hålla på med sport för att det är kul, eller tro att hälsa kan ha att göra med något annat än utseende. Och skulle du samtidigt ha mage att inte älska dig själv precis som du är, då är du riktigt illa ute.

Fy fan vad trött jag blir. I förra veckan sa jag upp mitt SATS-kort. Jag vet att det inte är SATS som ger ut den här tidningen, men när jag går dit är det precis så här jag känner mig. Som en självtvivlande, rumpfokuserad idiot. Det här omslaget blev droppen. Jag har inte lust. Det är min tysta (okej inte så tysta kanske pga skriver här etc) protest mot det här förbannade skitsnacket.

Det finns för mycket kul där ute. För många goda mackor att äta. För många berg att bestiga. För många människor att pussa på. För många storföretag att ta över. Jag har inte tid att skaffa mig en tajt rumpa. So sue me.