Smile or Die

  • 1 min

Okej okej, lite tjatigt kanske men den här filmen måste ni också kolla på. Det är en till RSA Animate, den har gången om skadeverkningarna av att tänka positivt.

För ungefär ett år sedan läste jag en bok som faktiskt förändrade mitt liv. Det låter jättetöntigt, men ja, några månader efter att jag slog ihop den hade jag faktiskt flyttat utomlands och bytt jobb, slutat röka, börjat äta och träna bättre och rett ut en hel del saker på privatfronten. Så nått gjorde den i alla fall. Boken ifråga heter Lyckofällan och är skriven av Russ Harris.

Jag ska inte på nagot sätt gå igenom hela innehållet här, den är trots allt några hundra sidor och tar rätt många veckor att läsa med alla övningar, men jag kom att tänka på den när jag såg den här filmen, för en av de viktigaste lärdomarna är just det: Man behöver inte tänka positivt. Man behöver inte må bra. Man behöver inte vara lycklig. Det enda som behövs är att man reder ut vad man vill med sitt liv och beter sig så att man sakta men säkert rör sig ditåt, även om det är svinjobbigt på vägen.

Jäklar vad lätt det är att fatta beslut när man har en 85-årig version av sig själv på axeln som blir besviken om man fegar ur.