Samling runt lägerelden

  • 1 min

Jag tänkte skriva ett inlägg om TV. Det skulle handla om att jag inte tittar på TV längre, vilket mest beror på att vår lägenhet är så liten att vi inte har plats med någon. Vi stod några gånger i början mitt i vardagsrummet och pekade på olika väggar och ojade oss. Sen kom annat emellan och vi glömde bort TV:n och nu kan jag inte påstå att jag saknar den.

Precis när jag var på väg att dra världens största växel på det läste jag Dans senaste inlägg hos Åkestam.Holst. Det handlar om att TV som medium fortfarande är det mest slagkraftiga vi har. Läs hela inlägget här

Och visst är det så. Även fast jag som sagt inte har tittat på TV på 8 månader konsumerar jag ju fortfarande både svensk och amerikansk TV. Jag vet vem som vann Melodifestivalen och jag kan referera till Jersey Shore och Dancing with the Stars. Helt enkelt för att TV fortfarande har en lägereldsfunktion. Det år fortfarande ett samtalsämne. Och så länge det fortsätter att vara så tror jag inte att det mediet kommer att börja vackla.