Sälj Grej Med Tjej

  • 1 min

Ja, jag vet att de flesta av er som läser den här bloggen aldrig skulle göra såhär. Men Sälj Grej Med Tjej sätter ändå fingret på något himla viktigt. När människor som inte jobbar med reklam tänker på reklam är det sånt här som dyker upp. Och man kan garva åt det, men de har annonserna finns faktiskt på riktigt.

På samma tema: Brittiska forskare har kommit fram till att de flesta inte kan se skillnad på citat från grabbtidningar och uttalanden från dömda våldtäktsmän, när dessa pratar om kvinnorna de har attackerat. I artikeln från The Guardian finns några citat, men jag skulle gärna vilja läsa fler. Är efter de senaste veckorna sjukligt skeptisk mot alla tidningars beskrivningar av forskning. Någon som har en bra länk?

Ni som har barn, hur tusan står ni ut egentligen? Tror att jag skulle få panik av att försöka få en unge att växa upp till en normal person när de konstant omges av 75 000 varianter av skit. Och kanske har jag kort minne, men det var nog inte så illa när jag växte upp. Minns i och för sig mycket tydligt en artikel i VeckorRevyn eller Frida, cirka 1995. Där ställde de upp fyra tjejer i bikini på rad och sen fick några killar poängsätta dem utifrån deras kroppar. Det satte sig i min 11-åriga hjärna, kan jag lova. Jag minns fortfarande exakt de olika tjejernas bikinis, och att hon som var nummer 3 (man fick inte veta vad de hette eller vilka de var, killarna sattes däremot ut med namn och ålder) var den som var snygg. Av de andra hade två för små bröst och en var för tjock.

Men vad fan, om någon tjej väljer att ha komplex eller någon kille väljer att tycka att tjejer mest är objekt är det väl upp till dem.  Har väl inget med oss i reklam- och mediebranschen att göra, egentligen.