Q&A del 6: ännu mer övrigt

  • 4 min

Hur går det med ätstörningsbehandlingen? Vad motiverar dig till att bli ”frisk”?

Det är kämpigt men går faktiskt riktigt bra, tack vare terapi, bra vänner+pojkvän och en jävla massa jobb. Min motivation är att dels att jag verkligen inte hinner vara sjuk, det finns så många saker jag mycket hellre vill ägna min tid åt. Och så vill jag vara en trygg förebild för yngre människor, och framför allt mina egna barn om jag får såna någon dag!

Är boken du skriver på skönlitterär? Vad handlar den om?

Nej, den är en fackbok som handlar om jobb och karriär, att välja vad man ska hålla på med och att försöka hitta sig själv i det. Kommer ut 2014 om allt går som det ska.

Tror du på gud?

Nej. Önskar att jag kunde säga att jag är agnostiker, men det är jag verkligen inte. Söker alla svar hos människor.

Vad tänker du kring öppna förhållanden? Alltså typ att man är tillsammans med någon långt bort men ligger med andra under tiden. Kan man älska någon lika mycket fastän man tycker om en annan samtidigt?

Det tror jag absolut att man kan. Föräldrar kan ju älska flera barn lika mycket och man kan ha vänner som man tycker ungefär lika mycket om. Däremot kan jag tänka mig att det blir svårt eftersom det finns så mycket normer kring förhållanden, så det är nog väldigt viktigt att man pratar tydligt om vad man menar med exempelvis ”öppet förhållande” så att alla är med på tåget. Och naturligtvis känna efter själv och inte bara haka på för att man riskerar att förlora någon annars. Det är ingenting jag själv har provat dock.

Vad har du för inställning till alkohol? Är systembolaget rätt? Hur mycket/ofta har du druckit när du börjar känna att det har blivit lite väl mycket? Är alkohol en stor/viktig del i ditt sociala umgänge/ bland dig och dina vänner?

Jag dricker alkohol men har tack och lov inte känt att jag har varit på väg mot problem där. Jag har alltid tränat/sportat ganska mycket och haft krävande jobb som jag gillar – och det kan jag inte göra om jag är bakfull. Och så tycker jag inte om att känna mig full, är alldeles för mycket kontrollfreak för det. Men i perioder har jag ändå känt att det har blivit för mycket. Då har jag druckit kanske 4 dagar i veckan, varav 2 har varit mycket (alltså så att jag känner mig påverkad). Ofta har jag då dragit ner på drickandet, ibland med en vit månad. Både jag och mina vänner dricker mindre och mindre – nu går jag i princip aldrig på en middag/utekväll där alla dricker, antingen på grund av graviditet, träning, jobb eller bara för att de inte har lust. Det känns vanligare nu än för några år sedan, och det tycker jag är jättebra.

Jag ÄLSKAR Systembolaget.

Vilka personlighetsdrag är övervägande bland dina vänner? (vilka typer av kompisar dras du till liksom?)

Jag gillar folk med mycket personlighet som gillar att göra saker. De flesta av mina kompisar är ganska lika mig på så sätt att vi är intresserade av samma grejer – politik, musik, mat, skidåkning osv, men sen är alla rätt olika i sina personligheter. De flesta av mina riktigt nära kompisar är nog lugnare än jag.

Vilka fördomar kommer du på dig själv att du faktiskt har om människor / situationer ibland?

Oj, många. Jag tror ofta att äldre män (särskilt de som ser lite ”traditionella” ut) inte har någon koll, kan gälla allt från musik till politik. Jag har nog generellt mycket fördomar om folk som kommer från landet, pga känner så himla få där. Det gäller dock inte intelligens eller så, mer typ… filmsmak? Är givetvis drabbad av allmän vithetsnorm. Och så kan jag lätt trilla dit på det klassiska misstaget att utgå ifrån att folk som inte håller med en bara inte har alla fakta klart för sig.

Vad lägger du mest pengar på i månaden? (minus typ hyra & telefonräkning)

Restauranger, helt klart. Äter och dricker ute rätt mycket. Och resor av olika slag.

Vilken person får alldeles för mycket utrymme i media i Sverige? Och vem förtjänar mer?

För mycket: Sveriges samlade kår av ledarskribenter på dagstidningar. Tycker inte att alla är dåliga, men de flesta är väldigt förutsägbara. Om man har som jobb att tycka och debattera borde man ta ut svängarna mer, tycker jag.

Förtjänar mer: Kvinnor som har uträttat något. Invandrare som inte har begått eller utsatts för brott. HBT-personer som inte har som främsta uppgift att vara just det.