Q&A del 5: Övrigt

  • 5 min

Hej Nina! Jag tycker din blogg är helt fantastisk – du skriver så lättillgängligt och självklart om svåra men viktiga frågor. Jag letar efter fler bloggar som påminner om din, och undrar därför vad du själv brukar läsa för bloggar (och liknande)?

Tack snälla! Här är ett axplock av bloggar som är sinsemellan ganska olika men som inspirerar mig på olika sätt:

Nanna Johansson

Emelie Thorén

Lisa Magnusson

Amat Levin

Parisa Amiri

Brita Zackari

Clara Lidström

Sandra Beijer

1. När är du lycklig?  2. Vilka är dina favorit tv-serier? 3. Vill du ha barn en dag? I så fall: Hur många? 4. Har du några beroenden?

1. När det känns som är världen hänger ihop och jag är en del av den. Det kan hända vid en massa olika tillfällen, typ när jag är helt själv och skriver på en text eller är bland en massa folk på en fest. När det känns som att det finns en poäng med saker och ting, oavsett om den är stor eller liten. För tillfället händer det väldigt ofta, vilket är grymt! 2. Bästa ever: West Wing, The Wire, Deadwood. Kollar just nu på Mad Men, Game of Thrones och Sons of Anarchy. Så typ samma som alla andra. 3. Hemskt gärna. Har vacklat lite i den frågan men nu har jag kommit fram till att jag vill det. Någonstans mellan 1 och 3 stycken verkar väl bra. 4. Jag är väldigt beroende av träning och frisk luft. Pallar inte att vara inomhus en hel dag, hur trött jag än är. Annars är det väl inte så mycket. Röker till och från, och har också druckit mycket alkohol i perioder, men tack och lov har det aldrig varit svårt att sluta när det behövs.

Har du lust och möjlighet att ögna igenom en portfolio? Tänker söka copy på Berghs men vet inte om jag är ”rätt” för det… Tacksam för hjälp.

Tyvärr! Får så himla mycket frågor om det så jag hinner helt enkelt inte. Men lycka till!

1. Vad är du rädd för? 2. Vad är dina bästa och sämsta sidor?

1. Att bli gammal och inse att jag gjorde en massa felprioriteringar i livet. Alternativt att inte bli gammal alls, det vore så trist. 2. Bästa: driftig och produktiv, modig (gör ofta saker jag inte vågar), har en bra livskompass och är rätt empatisk tror jag. Sämsta: rastlös, fläckvis socialt inkompetent, kompromisslös och vill bestämma precis allt hela tiden.

Blev väldigt pepp i veckan för att fick reda på att du ska till Umeå! Via Marknadsföreningen tror jag det hette. Men på infon stod det att ”Nina Åkestam tycker till om allt möjligt” eller något liknande. Så undrar om det går att säga mer specifikt vad det ska handla om? 

Det är inte spikat än!

1. Håller på med en spellista till en fest i helgen och är helt tom i huvudet, har du något tips på en bra låt som alltid funkar på fester? 2. Vilken Seinfeldkaraktär, inklusive återkommande bikaraktärer, skulle du säga att du är mest lik? Varför? 3. Vad är det festligaste du hört/sett/läst/gjort i dag? (i dag=dagen du svarar) 4. Eftersom det är den tiden på året: Hur går det i Stanley Cup-finalen? 5. Hur ställer du dig i diskussionen om semikolon? 6. Du verkar vara skärpt, du verkar ha vettiga åsikter, och av bilden att döma har du fantastiska ögon. Vill du gifta dig med mig?

1. Den här: Bill Wyman – (Si Si) Je Suis Un Rock Star 2. Vet ej. Är inte så lik någon av dem tror jag. 3. Repar mig från en matförgiftning så det festligaste var att få i mig en knäckemacka utan att må illa. 4. ja nu är ju det avgjort men annars hade jag skrivit: ingen aning, visste inte ens att den var :/ 5. Rätt använda är de toppen. 6. Tackar som frågar, men jag är upptagen!

Tips på bra podcasts?

Har en podcastsvacka just nu och lyssnar i princip bara på Filip & Fredrik och sommarprat. Prenumererar i övrigt på Alex och Sigge, En varg söker sin pod, This American Life, Guldäggspodden och väl valda avsnitt av P1 Dokumentär.

Sen undrar jag om din relationsstatus. Förstår att det kanske är privat, men du vet hur det är med bloggar. Man får veta lite grann ibland och blir så nyfiken. För ett tag sen skrev du att du hade blivit ihop med världens bästa och sen skrev du om en tuff period och odefinierade jobbigheter???

Ja jag förstår. Det blir lite svajigt hur man skriver, ibland vill man dela med sig och så pallar man inte riktigt. Men allafall: Jag blev ihop med en person i höstas och vi gjorde slut i vintras (därav jobbigheten). Det visade sig vara bra för i april blev jag ihop med Anton. Han är 33 (snart 34) år och från Borlänge. Han jobbar som AD med en massa intressanta saker (här kan man läsa en intervju med honom om det). Han är den roligaste och smartaste människan jag vet. Samt bra på att veta saker om rymden, mode och pasta carbonara, vilket kan vara praktiskt i olika sammanhang. Vi har känt varandra i typ fyra år men det tog alltså ett tag att komma på att vi borde vara tillsammans. Och himla tur var väl det för nu känns det så himla, himla bra. Är så sjukt stolt över att vara ihop med honom! <3