Putsa, feja osv.

  • 1 min

Som vanligt har jag alldeles för sent satt mig in i en debatt, den här gången om Johanna Koljonens städvanor (tack for tipset Alessi!). Koljonen skrev en kolumn i DN om att hon till slut har skaffat städhjalp och blev rejält nersablad av Aftonbladets Åsa Linderborg.

Jag kanske har missat nått, men jag tycker att de två artiklarna är helt relaterade, förutom att de handlar om städning. Den första handlar om den känslomässiga och kognitiva dissonans som uppstår när man gör något som egentligen går emot ens värderingar och ens självvald. Den andra handlar om huruvida det ar rätt att lägga skattepengar på RUT-avdrag.

Jag fattar precis vad Koljonen menar och jag fattar precis vad Lindeborg menar. Vad jag inte fattar är vad det ena har med det andra att göra.

Är jag dum i huvudet?

Äh, nu tar vi fredag. Imorgon åker jag till Cannes (om allt går som det ska, känns som att jag ser fram emot det här så mycket att universum kommer att lägga krokben for mig). DET SKA BLI SÅ FÖRBANNAT KUL, HÖR NI DET?

Jag hoppas att jag hinner (orkar) rapportera direkt därifrån, men ni vet hur det är. Kanske blir det traditionsenligt en mustig sammanfattning veckan efter istället. Hur som helst har jag tidsinställt lite inlägg så att det inte blir helt tomt och trist här.

Ses här eller där och ha en fantastisk helg!