Problembarn

  • 1 min

Jag har vid 28 års ålder upptäckt att jag nog är tvåhänt. Eller ambidexter, som Wikipedia nu har lärt mig att det heter. Det är märkligt. Man gör tusen grejer med kroppen varje dag och jag har aldrig reflekterat över vilken del jag använder till vad. Alltså jag vet ju att jag skriver med vänster och borstar tänderna med höger, om någon frågar. Men det är det liksom aldrig någon som gör.

Men sen vid en middag får ett par månader sen när Sofia hade gjort illa handen började vi prata om det här med hänthet och för första gången i mitt liv fattade jag att de flesta människor gör allt med en och samma hand! Alltså när de sätter på mascara gör de även vänsterögat med högerhanden eller tvärtom?!?!?!? Det här var helt svindlande för mig.

När jag fick reda på denna nyhet kände jag mig mallig. Det måste ju vara fett bra att kunna använda båda sidorna av kroppen. Och var det inte nåt med hjärnhalvorna också, att dom hänger ihop med hur man är hänt? Kanske innebär det att jag får använda BÅDA mina hjärnhalvor och därför vara både superlogisk och vansinnigt kreativ, samtidigt?

Jag började googla och såg framför mig någon slags MENSA-liknande sällskap för oss som spelar fotboll med vänster och pingis med höger. Så visade det sig inte vara. Ambidextra människor är tydligen ett jätteproblem. De drabbas av en massa sjukdomar och kan inte lära sig nåt och Familjeliv fullkomligen svämmar över av föräldrar som är förtvivlade över att deras barn har drabbats av detta hemska.

Så. Från normal till superhuman till idiotförklarad på några minuter. Alltid ett bra avslut på veckan.