Öppna burkar som en feminist!

  • 1 min

Den här artikeln tyckte jag var himla bra: Women Against Feminism Have a Strange Fixation on Jars. Den närmar sig problemet med att många som tar avstånd från feminism gör det för att de helt enkelt inte riktigt har koll på vad feminism är, eller kan vara, på ett roligt och inte för mästrande sätt.

Skulle också vilja göra ett tillägg: Jag gillar många saker som kommer i burk. Intressanta ansiktskrämer, dijonsenap och tacosås till exempel. Därför vore det naturligtvis jobbigt om mitt engagemang för jämställdhet krävde att jag avsa mig möjligheten att öppna dessa burkar. Som tur är finns det flera ytterst användbara metoder för att öppna burkar, och vara feminist i alla fall.

 1. Öppna den själv. Det här fungerar på enligt min uppskattning 90 procent av alla burkar. Ibland får en ta i lite, men i de allra flesta fall går det vägen.

2. Öppna den själv medelst verktyg. Om burkjäveln inte vill ge med sig kan en sticka in exempelvis en bordskniv eller piggen på en konservöppnare mellan locket och burken, och trycka till lite. Vakumet släpper, burken kan öppnas med lätthet.

 3. Be någon annan öppna burken. Att hjälpas åt med saker har nämligen ingenting med bristande jämställdhet att göra. Öppna alla burkar själv, öppna inga burkar själv, släng dem i golvet eller ge bort dem i present. Så länge du vill kämpa för att alla människor ska ha samma möjligheter i livet så kan du tryggt kalla dig feminist.