One more thing

  • 1 min

Jo. En viktig sak att tänka på när man vill jobba med reklam är att branschen är liten. Väldigt liten, faktiskt. Alla känner alla och kommer att vara kollegor någon gång i sin karriär. Och när en byrå funderar på att anställa någon, är det väldigt många som är delaktiga i processen. Om någon säger ”nej den personen gillar jag verkligen inte” är det ofta klippt.

Om du går på exempelvis Berghs nu kan det vara bra att tänka på det. Dina klasskompisar kommer i framtiden att avgöra om du får ditt drömjobb eller inte. Den som har varit missunnsam eller inte stöttat sina klassisar får det tufft. Man kan tycka vad man vill om det, men så är det. Reklambyråer är väldigt samarbetesbetonade arbetsplatser, och det spelar ingen roll hur duktig du är om ryktet säger att du är svår att jobba med.

Så: Var proffsig och stå på dig i dina åsikter. Var du. Men tryck aldrig till någon annan för att det gynnar dig just nu. Dels är det rätt otrevligt i allmänhet, men det är också dumt. Om ett par år kan det vara just den personen som står mellan dig och världens roligaste jobb.