Okej eller konstigt?

  • 1 min

Det här var ju intressant. Idag satt jag och slösurfade på internet när jag till min stora förvåning snubblade över en intervju med mig själv, med pratminus och allt, gjord av en av mina kollegor på Resumé. Hela artikeln kan man läsa här. 

Problemet är ju bara att jag inte har gett någon intervju. Jag har inte ens varit i kontakt med Magnus. Vid noggrann läsning ser man att alla pratminus är tagna direkt från blogginlägget jag skrev, fast lagda i en annan ordning och med Magnus egna kommentarer insprängda emellan.

Det här gör mig mycket konfunderad. Det är ju egentligen inte direkt fel, citaten är korrekta citat och inlägget är tydligt länkat. Och jag får ju ut mina idéer (om än i annan form) till en större grupp när de hamnar på Resumés etta. Samtidigt tycker jag att det verkar som att artikeln ska ge sken av att vara en intervju, snarare än en reflektion baserat på ett blogginlägg, vilket väl ändå är lite problematiskt.

Därför blir jag nyfiken på vad ni journalister och andra kunniga tycker om det här. Är det något man brukar göra? Kan intervjuer man tror sig läsa med exempelvis kändisar eller politiker i själva verket vara hopklippta delar av vad de har sagt i helt andra sammanhang? Och är det okej eller konstigt?