Ny definition på prov!

  • 2 min

Efter att ha läst alla kloka kommentarer och mail angående mitt något sinnessjuka veganinlägg och de länkar ni har skickat har jag fått fundera mycket. Det finns ju liksom två sidor av det här: sida ett som säger ta det steg för steg, vänj dig in, det spelar inte så stor roll vad du kallar det, och sida två, som är mer dogmatisk och menar att man bör göra det som är rätt och inspirera andra att göra det också genom att inte fuska, även när det är problematiskt.

Jag har bestämt mig för följande (och använder igen bloggen som något ni kanske skiter fullkomligt i, men om jag skriver det här kan jag inte fuska): Jag ska inte kalla mig vegetarian eller vegan. Men jag ska stegvis börja införa de principerna i mitt liv.

Till att börja med tänker jag mig att det blir en slags vardagsvegetarianism med ganska lite kolhydrater och lutning åt det veganska hållet. Alltså jag ska börja med att betrakta kött ungefär som tårta: något man äter vid speciella tillfällen. (är ganska säker på att det kommer att bli som med socker när jag slutade med det, efter några veckor glömmer man helt bort det) Precis som när man ska lära sig hantera dumma tankar tror jag att första steget har får bli att medvetandegöra. Att lära mig mer om alternativ till kött och börja testa sig fram. Således vardag.

När det gäller den veganska lutningen tänker jag att jag i så stor utsträckning som möjligt ska välja veganska alternativ, men inte helt 100 till att börja med. En sak i taget, liksom. Plus att jag ÄLSKAR ost. Men här blir det också en fråga om att göra sig själv medveten om vad man stoppar i sig och börja prova nya alternativ. Har exempelvis upptäckt att jag älskar sojamjölk. Det hade jag inte vetat om jag inte hade börjat testa.

Och vad gäller carbsen: kommer ej att börja vräka i mig socker, frukt, halvfabrikat, bröd och pasta pga det här. Jag mår så himla dåligt av det. Kommer dock att vara lite mer generös med bönor, quinoa, linser och rotfrukter. Blir så himla jobbigt annars.

SÅ! Ser mycket fram emot alla middagsinbjudningar som fullkomligen kommer att RASA in nu när alla tänker GUD vad spännande att stå i köket i flera timmar för att få till något som den har omöjliga människan kan tänka sig att äta.